Geplaatst op

Nieuwe collectie Ecolunchbox

Ecolunchbox heeft onlangs hun nieuwe collectie gelanceerd en deze collectie is een must-have voor iedereen die op zoek is naar duurzame en herbruikbare lunchboxen en -accessoires. De nieuwe collectie bevat een verscheidenheid aan producten, waaronder lunchboxen, snackboxen, bestek en bekers.

De lunchboxen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. De Splash Pod, een van de nieuwe toevoegingen aan de collectie, is perfect voor snacks en kleine lunches en is gemaakt van roestvrij staal met een siliconen deksel dat lekvrij is. De Three-in-One is een andere nieuwe toevoeging aan de collectie en is een lunchbox met drie niveaus, waardoor het gemakkelijk is om verschillende soorten voedsel te scheiden en te bewaren. Deze lunchbox is ook gemaakt van roestvrij staal en heeft een handig handvat voor gemakkelijk transport.

Naast de lunchboxen bevat de nieuwe collectie ook snackboxen die perfect zijn voor het meenemen van tussendoortjes onderweg. De Ecolunchpod, gemaakt van roestvrij staal en siliconen, is ideaal voor fruit, noten en andere kleine snacks. De snackboxen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat er voor elk wat wils is.

Om de duurzame lunchervaring compleet te maken, heeft Ecolunchbox ook herbruikbaar bestek en bekers aan hun collectie toegevoegd. Het herbruikbare bestek is gemaakt van bamboe en is licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. De bekers zijn gemaakt van roestvrij staal en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Alle producten in de nieuwe collectie van Ecolunchbox zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan en kunnen keer op keer worden gebruikt. Door het gebruik van herbruikbare lunchboxen, snackboxen, bestek en bekers, draag je bij aan het verminderen van afval en het beschermen van het milieu.

Ecolunchbox is een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid en het verminderen van afval. Hun producten zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook stijlvol en praktisch. De nieuwe collectie biedt een breed scala aan producten die geschikt zijn voor zowel volwassenen als kinderen en voor elke gelegenheid.

Of je nu naar school, werk of een picknick gaat, de nieuwe collectie van Ecolunchbox heeft alles wat je nodig hebt om een gezonde en duurzame lunch mee te nemen. Het is tijd om afscheid te nemen van wegwerpartikelen en te kiezen voor herbruikbare en duurzame alternatieven. Met Ecolunchbox kan dat nu op een stijlvolle en praktische manier.

Geplaatst op

Waarom kiezen voor een bpa-vrije waterfles?

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact die ze hebben op het milieu en de gezondheid. Daarom kiezen ze steeds vaker voor producten die beter zijn voor het milieu en hun eigen gezondheid. Een van de producten waarop mensen steeds vaker letten, is de waterfles. In dit artikel leg ik uit waarom het verstandig is om voor een BPA-vrije waterfles te kiezen.

BPA staat voor bisfenol A en is een chemische stof die vaak gebruikt wordt in de productie van plastic producten, zoals waterflessen. BPA is schadelijk voor de gezondheid omdat het hormoonverstorende eigenschappen heeft. Het kan bijvoorbeeld bijdragen aan verstoringen in de hormonenbalans en hierdoor problemen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld vruchtbaarheidsproblemen.

Een andere reden om voor een BPA-vrije waterfles te kiezen, is dat BPA slecht is voor het milieu. BPA komt vrij bij het verhitting van plastic producten en kan daardoor in het milieu terechtkomen. Dit is nadelig voor dieren en planten die in contact komen met BPA. Bovendien kan BPA zich ophopen in de voedselketen, wat ook gevolgen kan hebben voor de gezondheid van mensen.

Er zijn steeds meer alternatieven beschikbaar voor plastic producten die BPA bevatten. BPA-vrije waterflessen zijn een van die alternatieven en zijn niet alleen beter voor de gezondheid, maar ook beter voor het milieu. Naast kunststof waterflessen zijn er glazen en rvs waterflessen. In onze webshop hebben wij merken geselecteerd die geen BPA gebruiken voor de productie van waterflessen.

Het is dus verstandig om voor een BPA-vrije waterfles te kiezen. Dit is beter voor de gezondheid en beter voor het milieu. Bovendien zijn er steeds meer alternatieven beschikbaar voor plastic producten die BPA bevatten, zodat het makkelijker wordt om voor een BPA-vrije waterfles te kiezen. Door voor een BPA-vrije waterfles te kiezen, maak je een keuze die beter is voor jezelf en voor het milieu.

Geplaatst op

Waarom kiezen voor een herbruikbare glazen waterfles?

Een herbruikbare glazen waterfles is een verantwoorde keuze om verschillende redenen:

  1. Milieuvriendelijk: Herbruikbare flessen zijn beter voor het milieu dan wegwerpflessen. Wegwerpflessen zijn slechts eenmalig te gebruiken en belanden op de afvalberg.
  2. Gezonder: Glas is een niet-giftig materiaal en vervuilt het water niet, zoals sommige wegwerpflessen van plastic kunnen doen.
  3. Duurzaam: Herbruikbare glazen flessen zijn van hoge kwaliteit en kunnen jarenlang worden gebruikt, wat resulteert in minder afval en een langere levensduur.
  4. Gemakkelijk mee te nemen: Herbruikbare flessen kunnen gemakkelijk worden meegenomen naar school, werk, op reis of naar de sportschool.
  5. Kosteneffectief: Op de lange termijn zijn herbruikbare flessen goedkoper dan het constant kopen van wegwerpflessen.
  6. Modebewust: Er zijn veel stijlvolle en trendy herbruikbare flessen verkrijgbaar, wat ze populair maakt bij mensen die bewust bezig zijn met hun gezondheid en het milieu.
  7. Gemakkelijk te reinigen: De meeste herbruikbare flessen zijn gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

Kortom, een herbruikbare glazen waterfles is een verantwoorde keuze voor het milieu, gezondheid en portemonnee. Door over te stappen op een herbruikbare glazen waterfles, maak je een verschil voor jezelf en het milieu.

Geplaatst op

Watertappunten in Nederland

Watertappunten zijn een belangrijk onderdeel van het Nederlandse waterbeheersysteem. Ze zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen overal in het land toegang hebben tot schoon drinkwater. Er zijn meer dan 6.000 watertappunten verspreid over Nederland, van grote steden tot kleine dorpen.

De meeste watertappunten zijn te vinden in openbare ruimtes, zoals parken, sportvelden en winkelcentra. Ze zijn vaak gratis te gebruiken en er wordt regelmatig gezorgd voor onderhoud en controle op de kwaliteit van het water. Sommige watertappunten zijn zelfs 24 uur per dag toegankelijk. Dit maakt het gemakkelijk voor wandelaars, fietsers en andere recreatieve gebruikers om tijdens hun activiteiten hun waterfles te vullen.

Naast openbare watertappunten, zijn er ook watertappunten te vinden bij bedrijven, zoals tankstations en supermarkten. Deze zijn vaak ook gratis te gebruiken, maar het is wel verstandig om vooraf te informeren of dit het geval is.

Het Nederlandse waterbeheersysteem is een van de beste ter wereld, en dit is mede te danken aan de watertappunten. Het drinkwater dat uit deze punten komt, is veilig en van hoge kwaliteit. Dit betekent dat u er zeker van kunt zijn dat u geen risico loopt op besmetting met bacteriën of andere schadelijke stoffen.

Het Nederlandse drinkwater is niet alleen veilig, maar ook smaakvol. Veel mensen vinden het lekkerder dan water uit flessen of andere bronnen. Dit komt omdat het drinkwater in Nederland is gezuiverd met behulp van moderne technologieën.

In samenvatting, watertappunten zijn een belangrijk onderdeel van Nederlandse waterbeheersysteem, zorgen voor toegang tot schoon drinkwater overal in het land. Er zijn meer dan 6.000 watertappunten verspreid over Nederland, vaak gratis te gebruiken en regelmatig onderhouden en gecontroleerd op kwaliteit. Het Nederlandse drinkwater is veilig en smaakvol.

Snel een watertappunt opzoeken klik hier voor een volledige kaart.

Geplaatst op

Nieuwe collectie Nalgene

Nalgene, een van de meest populaire merken voor outdoor-waterflessen, heeft onlangs een nieuwe collectie flessen gelanceerd die speciaal is ontworpen voor de veeleisende outdoor-avonturier. Deze nieuwe collectie, die bestaat uit een scala aan maten en stijlen, is gemaakt van hoogwaardig BPA-vrij materiaal en biedt een aantal innovatieve functies die de gebruiker zullen helpen hun dranken veilig en gemakkelijk te bewaren.

De collectie biedt flessen in verschillende maten, van een kleine 250ml fles tot een grote 1 liter fles. Dit maakt het gemakkelijk voor de gebruiker om de juiste fles te kiezen voor hun specifieke behoeften. De flessen zijn ontworpen met brede monden, waardoor het gemakkelijk is om ijs toe te voegen en de flessen schoon te maken.

Een van de belangrijkste innovaties van deze nieuwe collectie is de “lekvrije sluiting” technologie die is geïntegreerd in elke fles. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over lekkende flessen tijdens het transport, wat vooral handig is voor outdoor activiteiten zoals wandelen en kamperen.

De collectie biedt ook een aantal geweldige kleuren en ontwerpen, waaronder een aantal met unieke grafische prints. Dit maakt het gemakkelijk voor de gebruiker om een fles te kiezen die bij hun persoonlijke stijl past.

Tot slot, de flessen zijn vaatwasserbestendig voor gemakkelijke reiniging en gemakkelijk te dragen met een handvat of een clip aan de zijkant van de fles.

In het algemeen biedt de nieuwe collectie van Nalgene flessen vele innovaties die gericht zijn op de veeleisende outdoor-avonturier. Van hun duurzaamheid, innovatieve functies tot de mooie ontwerpen, deze flessen zullen zeker voldoen aan de veeleisende behoeften van iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve waterfles voor buiten gebruik.

Kijk nu snel verder naar de collectie van Nalgene flessen

Geplaatst op

Plastic beker krijgt concurrent

Massa’s plastic bekers worden er dagelijks op de campus gebruikt. De kleurrijke KeepCup moet dat veranderen. Maandag, op de Duurzaamheidsmarkt, wordt-ie gepresenteerd.

© Roelof Kleis

Initiatiefnemer van de aanval op de plastic beker is Lilo Trogisch. De Duitse promovenda (Sociology of Development and Change) schrok zich een hoedje toen zij een jaar geleden op de campus arriveerde. ‘Schokkend’, noemt ze de hoeveelheid plastic die dagelijks wordt gebruikt in de kantines. ‘Vooral de bekers; je vindt ze overal op de campus. Bij elke cateraar. En dat voor een
duurzame universiteit als Wageningen.’

Het duurde niet lang voordat ze een groepje gelijkgestemde geesten bij elkaar bracht voor actie. Samen wil de groep een heuse revolutie ontketenen: de Reuse Revolution. Zo heet het clubje dus voortaan ook. Met als eerste speerpunt de plastic beker. Die keuze ligt voor Trogisch voor de hand. Ze heeft er namelijk ervaring mee. Ook elders trok ze met succes aan de bel om het plastic uit te bannen.

Melbourne
Zelf kwam ze met de KeepCup in aanraking toen ze in Sydney studeerde. De KeepCup is een Australische ‘uitvinding’ die haar wortels in Melbourne heeft. Het lukte Trogisch daar om de beker een hit te maken op de campus. Mede door de medewerking van de cateraars, die korting gaven op elke keer dat de beker werd gebruikt in hun machines. Toen ze daarna in Londen studeerde herhaalde ze het truukje.

keepcup.jpg

En nu is dus Wageningen aan de beurt. Toch had het nogal wat voeten in de aarde voordat alle neuzen dezelfde kant op stonden. Trogisch trok aan de bel bij het Facilitair Bedrijf, maar kreeg nul op het rekest. WUR wilde niet sponsoren. Ok de shop in Forum had geen interesse in het hebbedingetje. De doorbraak kwam drie weken geleden, toen Trogisch en haar revolutionairen een pitch mochten doen voor de gezamenlijke cateraars op de campus.

Korting
‘Die waren razend enthousiast’, kijkt Trogisch er verbaasd op terug. ‘Ze zetten er samen de schouders onder. Ze doen samen de inkoop, zodat het risico wordt gedeeld. De bekers worden door hun verkocht en ze geven 10 cent korting op elke keer dat de beker wordt gebruikt in hun machines.’ Op dit moment geven de koffieautomaten in bijvoorbeeld Forum al korting van 5 cent bij gebruik van een eigen mok. Dat wordt dus nu verdubbeld. Hoe dat werkt, staat uitgelegd op posters.

 Een herbruikbare beker is maar een klein stapje, maar veel kleine stapjes maken een groot verschil

Lilo Trogisch

De KeepCup zelf is overigens …. van plastic. Maar dan wel van gerecycled plastic, zegt Trogisch. Het ding bestaat uit vier gekleurde onderdelen die je makkelijk kunt ruilen met anderen. Zo kun je je eigen persoonlijke beker samenstellen. Je kunt volgens Trogisch ook meteen bij aankoop om de gewenste kleuren vragen. Die kleurkeuze, denkt ze, is een van de aspecten die het ding zo’n succes maken. Wereldwijd zijn er volgens de website van KeepCup in 32 landen al meer dan drie miljoen van verkocht.

Gedragsverandering
De KeepCup is volgens Trogisch maar het begin. ‘En het gaat mij ook helemaal niet om die beker. Je kunt net zo goed een eigen beker gebruiken. Het doel van Reuse Revolution is een gedragsverandering op gang te brengen. De cateraars zijn een deel van de oplossing, maar vooral het gedrag van mensen moet veranderen. Een herbruikbare beker is maar een klein stapje, maar veel kleine stapjes maken een groot verschil.’

Ook bij ons verkrijgbaar KeepCup !

Bron: http://resource.wur.nl/nl/student/show/Plastic-beker-krijgt-concurrent-.htm

Geplaatst op

Rvs flessen, rvs drinkflessen, rvs drinkbekers

Rvs flessen, rvs drinkflessen, rvs drinkbekers zijn verkrijgbaar in vele maten en soorten! Roestvrijstalen flessen zijn ideaal voor elke dag gebruik. Rvs flessen, rvs drinkflessen, rvs drinkbekers voor het hele gezin. Deze flessen hebben geen coating en kunnen gebruikt worden voor diverse soorten drinken, water en voor dubbelwandige flessen ook thee, koffie of chocomel!

Naast kunstof waterflessen is er keuze uit glas. Glas is leuk omdat je altijd kunt zien hoeveel water je hebt nog. Maar natuurlijk heeft één groot nadeel: het breekt als je het laat vallen. Dat effect is vooral niet handig in in de sportschool waar mensen het niet waarderen als u hen stoort tijdens hun oefening met scherven van vlijmscherpe glas.

Dus Rvs flessen, rvs drinkflessen, rvs drinkbekers is een voor de hand liggende keuze voor mensen die een robuuste, draagbare en lichtgewicht fles wilt, ook. (Roestvrij staal is veel lichter dan glas voor hetzelfde formaat container.) De nadelen zijn dat je niet kunt vertellen hoeveel water je hebt nog in de roestvrij stalen fles, en je kunt niet knijpen om meer water eruit te krijgen.

Rvs flessen, rvs drinkflessen, rvs drinkbekers zijn ook perfect voor kinderen of jongeren, ze zijn stoer en kunnen tegen een stootje!

Geplaatst op

Drinkbussen

Drinkbus sigg kopen? Een drinkbus of andere drinkbussen zijn verkrijgbaar op onze shop. Er zijn verschillende lekvrije drinkbussen verkrijgbaar in leuke kleuren. Een sigg drinkbus is erg bekend.

In de waterflessenwinkel zijn de drinkbussen Ohyo, Lifebottle flessen, Contigo bekers en Dopper erg populair.  De drinkbussen van Ohyo, Dopper en Contigo zijn geproduceerd van plastic. Contigo en Lifebottle produceren ook roestvrijstalen drinkbussen. Er zijn ook geïsoleerde flessen die zorgen dat warme dranken langer warm blijven en koude dranken langer koud blijven.

Klik hier voor een overzicht van alle drinkbussen in de shop.

Geplaatst op

De grote waterflessen test

De grote waterflessen test is een initiatief van Duurzaamheidskompas. Duurzaamheidskompas in een blog die schrijft over allerlei nieuwigheden rondom duurzaamheid. Ook schrijft duurzaamheidskompas verschillende beoordelingen van herbruikbare flessen onder de naam de grote waterflessen test. Met de grote waterflessen test worden de flessen getest door een proefpersoon die zijn/haar mening en ervaring deelt via een review.

Duurzaamheidskompas is opgericht in 2007 door Nurgül Özkanli-Kasikci en heeft al de Energy Award gewonnen voor beste groene weblog over duurzaamheid. Duurzaamheidskompas is te volgen via de website en oa via facebook en twitter

In de grote waterflessen test zijn ook al een aantal flessen van waterflessenwinkel.nl beoordeeld. Flessen die een review hebben gekregen zijn Aquatina: http://duurzaamheidskompas.nl/reviews/de-grote-waterflessen-test-aquatina-2/ en de nieuwe opvolger Ohyo (met drinktuit) http://duurzaamheidskompas.nl/reviews/de-grote-waterflessen-test-ohyo/ en de Lifebottle! http://duurzaamheidskompas.nl/reviews/de-grote-waterflessentest-lifebottle/ U kunt hier de beoordelingen en ervaringen lezen met het gebruik van de herbruikbare waterfles.

Last but not least dit artikel wordt nog verder geüpdate, er zijn nog een aantal herbruikbare flessen die op dit moment getest worden!

Geplaatst op

Drinkbekers

De ideale drinkbeker voor school is natuurlijk een lekvrije schoolbeker. Er zijn verschillende lekvrije drinkbekers verkrijgbaar in leuke kleuren. Een Mepal drinkbeker van Rosti Mepal is erg bekend.

In de waterflessenwinkel zijn de drinkbekers Ohyo, Lifebottle flessen, Contigo bekers en Dopper erg populair bij de kinderen.  De bekers van Ohyo, Dopper en Contigo zijn geproduceerd van plastic. Contigo en Lifebottle produceren ook roestvrijstalen flessen. Er zijn ook geïsoleerde flessen die zorgen dat warme dranken langer warm blijven en koude dranken langer koud blijven.

Klik hier voor een overzicht van alle drinkbekers in de shop.