Geplaatst op

Water drinken per dag

Hoeveel water moet je drinken per dag? Het is erg belangrijk genoeg water te drinken per dag. Het lichaam bestaat voor ongeveer 70% procent uit water, een deel van dit water zit in het bloed. Het overige gedeelte wordt gebruikt voor de werking van onze organen.

Gedurende de dag raken we veel water kwijt, door het transpireren, urineren etc en dat moet weer aangevuld worden. Het is beter om gedurende de dag velen malen een slokje te nemen dan in één keer een halve liter, dus is het handig om telkens een waterfles bij je te hebben. Door het drinken van water, sterken we ons afweersysteem en voorkomen we ziektes. Doormiddel van het water worden de afvalstoffen uit ons lichaam getransporteerd  wordt de lichaamstemperatuur geregeld en worden de vitamine, voedingsstoffen en mineralen getransporteerd.

Hoeveel water is er nodig per dag?

Een kind heeft meer vocht nodig dan een volwassen. De totale minimum hoeveelheid is 2.5 liter per dag dit hoeft niet alleen binnen te komen door het drinken van water, maar kan ook binnen komen door voedsel: bijvoorbeeld een sinaasappel etc. Hier zit ook vocht in. Het is belangrijk gedurende de dag velen malen te drinken het het een gewoonte wordt. Wanneer je dorst krijgt is dit een teken dat je te weinig gedronken hebt.

 

Zonder water

Een mens kan 25-35 dagen zonder voedsel maar hooguit 3 dagen zonder water. Dit bewijst hoe belangrijk water is voor mensen.